албуминурија

албуминурија
(лат albumen, грч uron моч) мед излачување на белковина со урината (знак на шеќерна болест, болест на бубрезите и сл)

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”