албумози

албумози
(лат albus бел) мн физиол супстанции меѓу белковините и пептонот што се создаваат во желудникот и во панкреасот во текот на варењето на храната

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”