албуминска хартија

албуминска хартија
фотографска хартија за чија изработка се употребува белковина извадена од јајце и исушена на топол воздух

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”