емулзивен

емулзивен
(лат. emulsio) што има природа на емулзија, млечен, што е како млеко, маслено течен, а по бојата бел како млеко.

Macedonian dictionary. 2013.

Поможем написать реферат

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”