елиптицитет

елиптицитет
(грч. elleiptikos елиптичен) 1. облик на елипса
2. геол. надворешноста на Земјата
3. степен на отстапување (на некоја патека и др.) од кружниот облик или на сфероид од топчестиот облик.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”