ебионизам

ебионизам
(хебр. ebyon сиромав) еврејскохристијанска секта во 2. -4. век која ги признавала законот на Мојсеј и евангелието на Матеј, а Исус Христос го сметала за пророк, а не за Божји син.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”