дјус

дјус
(анг. deuce двојка) спорт, ситуација во тенисот, пинг-понгот, одбојката и сл кога поените се изедначени, а на едната страна и се потребни два последователни поена за да победи.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”