дијаметрален

дијаметрален
(грч. diametros) 1. пр. пречнички, што му припаѓа на пречникот
2. прил. сосем, наполно

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”