дијаметар

дијаметар
(грч. diametros) геом. пречник
правец што поврзува две точки од кружната линија минувајќи низ центарот на кругот
го дели кругот на две еднакви половини.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Look at other dictionaries:

  • миријаметар — (грч. myrias, metron) десет илјади метри …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”