дисконтира

дисконтира
(итал. disconto) банк. купува или продава за готови пари меници чиј рок за плаќање се уште не истекол, со одбивање на соодветен износ на каматата.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”