визуализира

визуализира
(лат. visus вид) 1. прави нешто да биде видливо
истакне/истакнува нешто да биде забележливо
2. оствари/ остварува визуелно, т. е. со слика (на пр., на телевизиски екран).

Macedonian dictionary. 2013.

Поможем написать реферат

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”