балистограм

балистограм
(грч ballo, gramma буква) во судската медицина снимка направена со помош на балистоскоп, што служи како идентификација меѓу оружјето (пушка, револвер) и истреланиот куршум

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”