амалгамација

амалгамација
(лат amalgamate) хем 1. спојување на метали со жива, 2. фиг стопување, слевање (во едно)

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”