фенијанизам

фенијанизам
(анг. Fenians) систем и борба на фенијанците
стремеж за насилно соборување на англиската власт во Ирска.

Macedonian dictionary. 2013.

Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”