субрета

субрета
(фр. soubrette) 1. собарица
особено: улога на палава и духовита собарица на театарска сцена
2. пејачка (најчесто сопран) што пее лесни и весели улоги во опера или оперета.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”