псалиграфија

псалиграфија
(грч. psalis ножици, graphia пишување, цртање) вештина на правење слики со изрежување на материјал со ножици и со слободна рака (обично на силуети од црна хартија).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”