пруритус

пруритус
(лат. pruritus) мед. хроничен јадеж на кожата, особено кај болни од шеќерна болест, болест на црниот дроб, кај нервозните и кај старите луѓе.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”