Апл-десктоп магистрала

Апл-десктоп магистрала
(анг Apple desktop bus, скр ADB) комп кај некои модели на макинтош-компјутери интерфејс за поврзување на тастатурата, глушецот и други влезни единици со централната процесна единица

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”