Апл-десктоп интерфејс

Апл-десктоп интерфејс
(анг Apple desktop interface) комп во макинтош-околина збир на протоколи за кориснички интерфејс што овозможува сите апликации на макинтош да работат на ист начин

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Look at other dictionaries:

  • Апл-десктоп магистрала — (анг Apple desktop bus, скр ADB) комп кај некои модели на макинтош компјутери интерфејс за поврзување на тастатурата, глушецот и други влезни единици со централната процесна единица …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”