паркирање

паркирање
(анг. park) комп. операција со која главата за читање/пишување кај тврдиот диск се поставува на сигурно место за да не дојде до нејзин неочекуван пад врз површината на дискот што најчесто би завршило со катастрофални последици.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Look at other dictionaries:

  • паркира — (фр. parquer) смести/сместува, постави/поставува возило на паркинг или на друго место според пропишаните правила …   Macedonian dictionary

  • паркинг — (анг. parking) простор за привремено сместување (паркирање) на возила …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”