паркира

паркира
(фр. parquer) смести/сместува, постави/поставува возило на паркинг или на друго место според пропишаните правила.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Look at other dictionaries:

  • паркирање — (анг. park) комп. операција со која главата за читање/пишување кај тврдиот диск се поставува на сигурно место за да не дојде до нејзин неочекуван пад врз површината на дискот што најчесто би завршило со катастрофални последици …   Macedonian dictionary

  • паркинг — (анг. parking) простор за привремено сместување (паркирање) на возила …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”