компјутерско конферирање

компјутерско конферирање
(анг. computer conferencing) комп. во мрежно поврзување и модемски комуникации: метод на работа што им овозможува на корисниците меѓусебна размена на информации и водење на полемички расправи од најразлични области.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”