Пирова победа

Пирова победа
победа со многу големи жртви, што му носи на победникот повеќе штета отколку корист (наречена по победата на епирскиот крал Пир над Римјаните во 3. век пр. н. е. при која претрпел огромни загуби).

Macedonian dictionary. 2013.

Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”