инозурија

инозурија
(грч. inos, uron моч) мед. излачување на инозит со урината (на пр., при шеќерна болест).

Macedonian dictionary. 2013.

Поможем написать реферат

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”