индофеноли

индофеноли
(грч.) мн. сини или синозелени органски бои (се добиваат со оксидација на фенол или на амини).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”