индосира

индосира
(лат. indossare) пренесе/пренесува меница на друг така што тој пренос се назначува на задната страна на меницата.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”