имуностимулација

имуностимулација
(лат. immunis, stimulatio дразнење) мед. зголемување на отпорноста со лекови што му помагаат на организмот во совладувањето на некои инфекции или на болната состојба.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”