жиро-сметка

жиро-сметка
(итал. giro) сметка на која правните лица држат свои парични средства во банка.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Look at other dictionaries:

  • кредитна картичка — (лат. credere верува, carduus лист) картичка за безготовинско плаќање на која имаат право сопствениците на тековна и жиро сметка во некои случаи важи за целиот свет …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”