епицентар

епицентар
(грч. epi, лат. centrum) 1. површински центар
2. геол. место на Земјината површина што се наоѓа директно над изворот на земјотрес.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”