електрон-волт

електрон-волт
единица за енергија што е еднаква на енергијата што ја има електронот при разлика на потенцијалот од еден волт
се применува во атомската и нуклеарната физика (ознака eV).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”