еврејскиот календар

еврејскиот календар
има проста година со 12 месеци, а високосна со 13 месеци
годините се бројат од 3761 година пр. н. е.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Look at other dictionaries:

  • кислев — (хебр.) третиот месец од еврејскиот календар …   Macedonian dictionary

  • нисан — (хебр.) првиот месец од еврејскиот календар има 30 дена го означува почетокот на пролетта (март април) …   Macedonian dictionary

  • шебат — (хебр. schebath) единаесетти месец во еврејскиот календар …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”