дијаклаза

дијаклаза
(грч. diaklao прекрши/прекршува) 1. физ. прекршување на светлината, прекршување на зраците
2. геол. пукнатина во слојот на некоја карпа.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”