дијагностичка програмска опрема

дијагностичка програмска опрема
(анг. diagnostic software) комп. услужен софтвер наменет за тестирање на хардверот и софтверот за да се утврди дали работи исправно и евентуално да се открие, изолира и објасни постојната грешка во работата.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”