дисажија

дисажија
(итал. disagio) разлика за која курсот на некоја валута или вредносна хартија е понизок од номиналната вредност.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”