дестабилизација

дестабилизација
(лат. de-, Stabilire зацврсти/ зацврстува) 1. растројство во економијата, во општеството, во придржувањето кон моралните норми, во безбедноста на земјата, во психата на личноста
2. несигурност.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Look at other dictionaries:

  • дестабилизаци — з.б.п …   Орфографический словарь осетинского языка

  • дестабилизира — (лат. de , stabilire) предизвика/предизвикува дестабилизација …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”