десктоп-компјутер

десктоп-компјутер
(анг. desktop computer) комп. персонален компјутер кај кој кутијата во која се сместени матичната плоча, дисковите и напојувањето е проектирана така што може да се постави хоризонтално на работната маса.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”