денотира

денотира
(лат. denotare) 1. означи/означува, обележи/обележува
2. значи
име е, симбол е, знак е на нешто
3. претстави/ претставува со симбол или знак
4. даде/ дава податоци.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”