декрепитација

декрепитација
(лат. decrepitatio) 1. опаднатост, остареност, гровнатост
2. хем. распукување, прскање на кристали при вжештување (на пр., на кујнска сол).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”