МС-ДОС обвивка

МС-ДОС обвивка
(анг. MS-DOS Shell) комп. кај МС-ДОС 5. 0 и кај поновите верзии: подобрен кориснички интерфејс што овозможува копирање, бришење, преместување и преименување на документи, форматирање на дискови и дискети, реставрирање на случајно избришани фајлови и дискови и др.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”