густиозен

густиозен
(лат. gustus) што предизвикува апетит, вкусен, пријатен, што се јаде со апетит.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”