графички елементи

графички елементи
(анг. graphics primitive) комп. во компјутерската графика: основните графички елементи (точка, линија, круг и др.)

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Look at other dictionaries:

  • графичка акцелераторска картичка — (анг. graphics accelerator card) комп. картичка за проширување со графички копроцесор, видео меморија (1 или повеќе МБ) и сите други елементи на еден видео адаптер …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”