грандилоквенција

грандилоквенција
(лат. grandis, loqui) речовитост полна со фрази, фразерство, дрдорливост, големина на зборови, патос.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”