гоменол

гоменол
фарм. пречистено етерско масло
се добива од лисјата на едно дрво што расте во пределот на Гомен (Нова Каледонија)
се употребува како благо антисептично средство и за ублажување на болка.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”