гајба

гајба
(итал. gaibba) 1. куќичка од метални или дрвени прачки за чување живина и диви животни, кафез
2. решеткав сандак од штици, пластика или од друг материјал, за пренесување на овошје, зеленчук, шишиња и др.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”