виталитет

виталитет
(лат. vitalitas) 1. животна сила, животна способност, бодрост, издржливост, (душевна) живост
2. просечно траење на животот, веројатност за подолго живеење.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”