видеокасета

видеокасета
(лат. videre, фр. cassette кутија) магнетна лента за снимање и репродукција на телевизиски сигнали (слика и тон), сместена во пластична кутија што го олеснува ракувањето (магнетоскопот сам автоматски ја извлекува лентата и ја поставува на предвидениот пат во апаратот) и ја штити лентата
се разликува по конструкцијата и големината во зависност од магнетоскопскиот формат за кој е наменета.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Look at other dictionaries:

  • Сделано в России — Сделано в России …   Википедия

  • Соперница («Остаться в живых») — Серия Lost Название на русском = Соперница Название на языке оригинала = The Other Woman Фотография = Номер серии = 4 сезон, 6 серия Воспоминания героя = Джульет Бёрк День на острове = 97 98 Режиссёр = Дж. Дж. Абрамс Ранее = Постоянная величина… …   Википедия

  • Соперница («Остаться в живых») — Соперница англ. The Other Woman Серия телесериала «Остаться в живых» Номер серии Сезон 4 Эпизод 6 Режиссёр Дж. Дж. Абрамс Воспоминания героя Джульет День на острове 97 98 Хронология …   Википедия

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”