вертеризам

вертеризам
(по јунакот на романот Страдањата на младиот Вертер од Ј. В. Гете) убиствена сентименталност, претерана романтичност.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”