ведски јазик

ведски јазик
назив за најстариот познат индоевропски јазик (санскритот) на кој се пишувани Ведите.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”