валцер

валцер
(гер. Walzer) 1. прпуларен танц во 3/4 такт
2. музичка композиција за таков танц.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • бостон — (анг. boston) 1. игра со карти слична на вистот, со четири играчи или со помал број карти и три играчи (наречена така по градот Бостон во Северна Америка) 2. еден вид танц (американски валцер) …   Macedonian dictionary

  • хота — (шп. jota) традиционален танц по потекло од северна Шпанија танцуваат две или повеќе двојки со истовремено пеење и удирање со кастанети тактот е тричетвртински, а темпото брзо, слично на валцер, но чекорите со многу поразновидни …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”