вазомоторна невроза

вазомоторна невроза
мед. болест на нервите што настанува поради нарушување во нервите што предизвикува проширување и стеснување на крвните садови (на пр., Базедова болест).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”